Start Hytten Huset Hallen

Hallen

Lidt byggehistorie i tekst og billeder.
Den 7. marts 2012 gik byggeriet endelig igang, der blev gravet sokkel og støbt klar til spær, derefter var der igen lidt stille. Der skulle først tages prøver af det opgravede jord, da det er opfyld og gammel fjordbund (uddybning af Lagunen) vi ligger på.
Heldigvis var der ikke noget forurenet jord, så tirsdag d. 20. marts blev jorden fjernet, og der blev blev gjort klar til gulvstøbning. Onsdag d. 21. blev gulvet så støbt, og der kom masser af jern i, så gulvet ikke skal bølge som inde i spejderhuset.
Torsdag d. 22. skulle cementen lige tørre, men d. 23. kl. 09.00 kom lastbilen med stålspærene, de blev rejst, åserne monteret og så var vi klar til rejsegilde kl. 15.00.
Ved rejsegildet var vore sponsorer, samt folk fra havnen inviteret. Det fine vejr havde lokket mange mennesker til havnen, og efter mange taler, hvor blandt andet borgmesteren lovede os maling både til hallen og huset, så de kan stå flotte til lejren 2012, var der røde pølser, øl og sodavand til alle.
Herefter gik det stærkt, tagplader kom på mandag i det dejlige solskinsvejr, og onsdag d. 28. begyndte tagdækkerne at svejse tagpap på, selv om der var en kraftig vind fra vest (15sm med 20 i stødene), kunne det ikke stoppe de friske folk, der synes at hallen skal stå færdig til tiden.
Vi fik så skruet lægter på siderne, og lavet det fremskudte dæk, samt monteret stolperne til det frostfrie rum. Igen en lille pause, da Knud Erik også har et arbejde på Nordsøen at passe.
Standerhejsning d. 14 april blev også holdt i den nye hal, selv om den ikke var færdig. Der manglede alle vægge, men det betød ikke så meget, da vejret var rigtig fint.
Der mangler billeder omkring beklædning af hallen, men fotografen har mistet et kort til kameraet hvorpå der lå en del billeder, beklager.
Da den store spejderlejr var på havnen, stod hallen færdig som lovet, så den kunne bruges til udstilling af søspejdernes historie.